להתחיל עם פיצ'ר
כשמתחילים לעצב אתר או אפליקציה, או כל עיצוב שהוא מעבר לדף בודד עם מסר אחד, ניתן בקלות להגיע לתסכול. לעיתים קרובות אנחנו מרגישים תקועים כבר בתחילת העיצוב. האם נעשה תפריט צד? ואיפה נמקם את הלוגו? האתר יהיה ברוחב מלא, או מספיק שיהיה בקונטיינר של X פיקסלים?
הסיבה לתסכול היא כי אין לנו עדיין את המידע המלא לגבי האתר שאנחנו הולכים לעצב. אין פלא שאנחנו נתקעים.
כדי למנוע הרגשה זו, נתחיל תמיד עיצוב בחלק ממשי, פונקציונלי, שלגביו אנחנו יודעים שזה יהיה חלק מהאתר שלנו.
לדוגמה, אם אנחנו באים לעצב אתר להזמנת טיסות. נתחיל עם משהו ספציפי. לדוגמה: חיפוש טיסה.
הממשק שלנו יכיל:
- עיר המראה
- עיר נחיתה
- תאריך יציאה
- תאריך חזרה
- כפתור חיפוש

אפשר להתחיל עם זה.
בהמשך נוסיף שדות וכפתורים נוספים לפי הצורך. כמו כיוון אחד / שני כיוונים, מספר הנוסעים, ואולי גם מחלקה.
פרטים אחר כך
בשלבים הראשונים של העיצוב, חשוב לא להיתקע עם מחשבות מיותרות על הפרטים הקטנים באתר. כמו צל, צבע, גופן, אייקונים. הדברים האלו חשובים כמובן, אבל לא חשובים עכשיו. מעצבים מנוסים מתחילים עם דף ועט. על דף קשה יותר להתקשקש עם הפרטים הקטנים, ואפשר להתקדם במהירות במה שחשוב עכשיו.
הזמן לבחירת הצבע עדיין לא הגיע. את העיצוב מתחילים בצבעי אפור בלבד. העבודה הקשה הינה ההיררכיה, והיא תתבצע באמצעים גדלים, קונטרסט ומרווח.

זה אמנם מאתגר אותנו, אך בסיום העיצוב הראשוני נקבל ממשק נקי עם היררכיה ברורה, שנוכל בקלות לחזק אותו עם צבע, בשלב מאוחר יותר.

כל הרעיון שלנו בעיצוב הראשוני והקליל יותר, הוא כדי לאפשר לנו להתקדם במהירות ולהתחיל לעצב את הדברים הכבדים יותר מהר ככל האפשר.
עם הסקיצות האלו נפתח את רעיונות העיצוב שלנו עד שנגיע לשלב שנרגיש שלמים עם הבחירה ונמשיך בשלב השני: יציקת אופי ופרסונליזציה לתוך היצירה שלנו. על זה תקראו בפוסט הבא.